Radionice za razvoj rane pismenosti

Radionice za razvijanje predčitačkih vještina u Centru za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ provode logopedinje: Irma Hrestak, Dubravka Bauernfreund i Martina Gorup. Radionice se odvijaju svaka dva  tjedna u popodnevnim satima u prostoru Centra, u trajanju od 2 sata. Radionice se provode kao grupne aktivnosti u kojima sudjeluje 10-15 djece u dobi od 6-7,5. godina. Sva djeca koja sudjeluju u radionicama, korisnici su naših usluga u Centru (ili su uključena u logopedske vježbe ili u Odjel psihosocijalne rehabilitacije za djecu predškolske dobi). Uz stručno vodstvo naših logopedinja, djeca se, uz ostale programe koji se provode u našem Centru, dodatno pripremaju za upis u 1.razred osnovne škole.

Na radionicama se posebna pozornost usmjerava na vještine potrebne za usvajanje čitanja i pisanja, a to su: govorno-jezični razvoj, fonološka svjesnost, vizualna i slušno-govorna memorija, sukcesivne funkcije (praćenje slijeda u vremenu i prostoru), vizualno-motorna i slušno-motorna koordinacija, prostorna orijentacija, vizualna percepcija i diskriminacija te grafomotoričke vještine.

Na našim radionicama djeca dobiju mnoštvo materijala koje izrađuju logopedinje, a prilagođena su djeci kako bi se rad odvijao u zanimljivoj i veseloj atmosferi.

Od 13.3.2020. godine prekinut je rad u našim radionicama zbog epidemioloških mjera te se, s prestankom istih, radujemo ponovnom pokretanju naših radionica.







Comments

Popular Posts